Persoonlijkheidstesten


Personality matters

Als bedrijf kijkt u naar de capaciteiten van uw (toekomstige) medewerkers. Logisch. Maar persoonlijkheid, onderschatten we dat aspect niet? Uit onderzoek blijkt dat zeventig van de eigenschappen die we associëren met succes op het werk niet te maken hebben met capaciteiten, maar met persoonlijkheid. Kortom, personality matters. 


Objectief en gecertificeerd

Een persoonlijkheidstest is een goed middel om meer inzicht te krijgen in uw (toekomstige) medewerkers. Waardevol tijdens de werving en selectie, maar óók als u uw eigen mensen beter wilt benutten. Lorine Schortinghuis kan u hierbij ondersteunen, als objectieve en gecertificeerde testafnemer.

Tijdens werving en selectie

U heeft cv’s uitgeplozen, gesprekken gevoerd, referenties gecheckt. En jawel, u heeft een goede kandidaat op het oog. Maar is deze ook echt de ideale persoon voor de functie? Natuurlijk, vooraf kun je dit nooit zeker weten. Wel kunt u de kans op een goede match vergroten. Een objectieve persoonlijkheidstest geeft u meer inzicht of de kandidaat past bij de functie. Bij het team. Bij de cultuur van uw bedrijf.

Voor bestaand personeel

Ook bij huidige medewerkers kan het afnemen van een persoonlijkheidstest waardevol zijn. Bijvoorbeeld bij een mogelijke uitbreiding van verantwoordelijkheden of verandering van functie binnen het bedrijf. Waar wordt iemand door geremd of juist gemotiveerd? Hoe zit het met zijn gedrevenheid, sociale vaardigheden, relatie met mensen, creativiteit? Past een salesfunctie eigenlijk wel bij hem of haar? Een persoonlijkheidstest helpt u om het beste uit uw medewerkers te halen.

Testen en coachen

De meest gebruikte testen zijn de Occupational Personality Questionnaire (OPQ)/ OPQ32 Development Action Planner. Deze persoonlijkheidstesten zijn uitgegeven door CEB/SHL, ’s werelds grootste testuitgever voor professionals. Ook een capaciteitentest behoort tot de mogelijkheden, evenals het koppelen van een test aan loopbaanbegeleiding. Lorine kan zowel het testtraject als de coaching voor u verzorgen.


Lorine Schortinghuis is al ruim tien jaar actief als coach in het bedrijfsleven. Ze ondersteunt zowel werkgevers als werknemers op het gebied van loopbaanbegeleiding en persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast is ze gecertificeerd testafnemer namens CEB/SHL, ’s werelds grootste testuitgever. Ze neemt in opdracht van bedrijven en particulieren onder meer persoonlijkheidstesten (Occupational Personality Questionnaire) en capaciteitentesten af.

Lorine is gehuwd en moeder van 3 kinderen. Ze heeft in het verleden naast het (mede)-oprichten van de Stichting Cliniclowns Nederland diverse commerciële, organisatorische en bestuurlijke functies bekleed. De afgelopen 7 jaar is zij als partner verbonden geweest aan Sennasearch Recruitment. Lorine werkt nauw samen met ConnectYourDots en Sennasearch Recruitment.

Lorine heeft de Leergang Professioneel en Zelfbewust Coachen en de module Conflict Coaching aan de Coaching Academy International in Naarden afgerond. Hierbij staat permanente ontwikkeling van de mens centraal.