Tarieven


Loopbaancoaching is uitstekend te koppelen aan een persoonlijkheidstest. De uitkomsten en conclusies uit deze test bieden een goed uitgangspunt voor het coachingstraject. Lorine kan zowel het testtraject als de coaching voor u verzorgen.


Kosten


Persoonlijkheidstest

Variërend van € 90 tot € 350 (excl. BTW).

Loopbaancoaching

€ 125 per uur (excl. BTW)

Tarief voor een traject op maat in overleg mogelijk, indien gewenst met een combinatie van loopbaancoaching en een persoonlijkheidstest. Neem voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte contact op.


Belastingaftrek Bedrijven loopbaanadvies/coaching

Ook in 2015 zijn voor zowel bedrijven als voor particulieren  de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar. Er moet voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops’. Tevens moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt.

Belastingaftrek werkgevers, ZZP’ers loopbaanadvies/coaching

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgave. Voor ondernemers en ZZP’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten worden meegenomen.

Belangrijke tip

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet. Er is een drempel van € 250. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze daadwerkelijk betaald zijn in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de drempel van € 250.

Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

 


Lorine Schortinghuis is al ruim tien jaar actief als coach in het bedrijfsleven. Ze ondersteunt zowel werkgevers als werknemers op het gebied van loopbaanbegeleiding en persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast is ze gecertificeerd testafnemer namens CEB/SHL, ’s werelds grootste testuitgever. Ze neemt in opdracht van bedrijven en particulieren onder meer persoonlijkheidstesten (Occupational Personality Questionnaire) en capaciteitentesten af.

Lorine is gehuwd en moeder van 3 kinderen. Ze heeft in het verleden naast het (mede)-oprichten van de Stichting Cliniclowns Nederland diverse commerciële, organisatorische en bestuurlijke functies bekleed. De afgelopen 7 jaar is zij als partner verbonden geweest aan Sennasearch Recruitment. Lorine werkt nauw samen met ConnectYourDots en Sennasearch Recruitment.

Lorine heeft de Leergang Professioneel en Zelfbewust Coachen en de module Conflict Coaching aan de Coaching Academy International in Naarden afgerond. Hierbij staat permanente ontwikkeling van de mens centraal.