Tarieven


Loopbaancoaching is uitstekend te koppelen aan een persoonlijkheidstest. De uitkomsten en conclusies uit deze test bieden een goed uitgangspunt voor het coachingstraject. Lorine Schortinghuis kan zowel het testtraject als de coaching voor je verzorgen.


Kosten


Persoonlijkheidstest

Variërend van € 90 tot € 350 (excl. BTW).

Coaching

€ 95 per uur (excl. BTW)

Tarief voor een traject op maat in overleg mogelijk, indien gewenst met een combinatie van loopbaancoaching en een persoonlijkheidstest. Neem voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte contact op.

Belastingaftrek Particulieren loopbaanadvies/coaching

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je deze inclusief de BTW voor de inkomstenbelasting als studiekosten aftrekken. Je krijgt 30% tot 50% terug bij je aangifte inkomsten. Tenminste als het doel ervan is verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis, met het oog op verwerven van inkomen. Van belang is ook dat de studie of opleiding plaatsvindt in het kader van een leertraject.

Daarvan is sprake als het verwerven van kennis plaatsvindt onder enige loopbaanbegeleiding of toezicht van een derde.

Belangrijke tip

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet. Er is een drempel van € 250. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze daadwerkelijk betaald zijn in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de drempel van € 250.

Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

 


Lorine Schortinghuis is al ruim tien jaar actief als coach in het bedrijfsleven. Ze ondersteunt zowel werkgevers als werknemers op het gebied van loopbaanbegeleiding en persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast is ze gecertificeerd testafnemer namens CEB/SHL, ’s werelds grootste testuitgever. Ze neemt in opdracht van bedrijven en particulieren onder meer persoonlijkheidstesten (Occupational Personality Questionnaire) en capaciteitentesten af.

Lorine is gehuwd en moeder van 3 kinderen. Ze heeft in het verleden naast het (mede)-oprichten van de Stichting Cliniclowns Nederland diverse commerciële, organisatorische en bestuurlijke functies bekleed. De afgelopen 7 jaar is zij als partner verbonden geweest aan Sennasearch Recruitment. Lorine werkt nauw samen met ConnectYourDots en Sennasearch Recruitment.

Lorine heeft de Leergang Professioneel en Zelfbewust Coachen en de module Conflict Coaching aan de Coaching Academy International in Naarden afgerond. Hierbij staat permanente ontwikkeling van de mens centraal.